Henry J. Kaiser Corsair Deluxe

Een wat? Een Henry J. Kaiser Corsair Deluxe. Van de Kaiser Jeep (Nekaf) hebben veel mensen wel eens gehoord. En degene die zich al iets meer verdiepte in het merk, weet ook dat in Rotterdam Kaisers geassembleerd werden. De Nederlandse Kaiser-Frazer fabrieken stonden aan de Sluisjesdijk in de havenstad.

Eric Eijgelsheim stuurde me een aantal foto’s van zijn Henry J. Kaisers en schreef er het volgende over:
“De Henry J. Kaiser werden van 1952-1954 gemaakt. De 1954 cardinal red is in elkaar gezet in Rotterdam aan de Sluisjesdijk, daar zat één van de fabrieken die de assemblage deed. Beide 6 cilinders, zijkleppen, 6 volt. De Henry’s en motoren komen uit de Willy Jeep fabrieken.

Henry J. Kaiser corsair deluxe uit 1954, waarvan er slechts 323 van geproduceerd zijn. Sinds 2011 in Nederland, voorheen reed hij in Kenia rond ( heb het Afrikaanse certificaat ). De rood witte Henry J. Kaiser corsair deluxe is uit 1953, waarvan er nog geen 8.000 zijn gemaakt. Sinds 2011 in Nederland.

Henry J Kaiser zelf was ingenieur als botenbouwer begonnen, later maakte hij dammen, die staan er nog.

De Henry’s waren niet zo populair in Amerika, te klein. Was wel in die jaren de meest veilige auto van Amerika.”Henry J. Kaiser Corsair Deluxe

Lezersauto’s: Henry J. Kaiser Corsair Deluxe
Getagd op:        

Eén gedachte over “Lezersauto’s: Henry J. Kaiser Corsair Deluxe

Reacties zijn gesloten.